Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

12. Naši ta stari pravjo tako

05.10.2019 ob 20:00 - 22:00

V soboto, 5. oktobra smo pripravili že dvanajsto prireditev Naši ta stari pravjo tako. Letos smo izbrali temo Življenje v planinah. V goste smo povabili otroško folklorno skupino Phči `n bebrce, Folkorno skupino Bohinj in skupino ljudskih pevcev Hrušiški fanti iz Hrušice v Brkinih. Mladi plesalci so po »jutranjem prebujanju« prikazali nekaj pastirskih iger in plesov. Ob pitju bele kave so prisluhnili tradicionalni uvodni pesmi Naša mati kuha kafe, ki so jo v svojem narečju tokrat zapeli Hrušiški fanti.  V programu so se prepletale plesne, pevske in igralske točke. Bohinjci so med svojimi plesi prikazali zelo pogost slučaj, ko turisti v Nomenju sprašujejo, kje se gre v Bohinj, ne vedoč, da so že tam. Ubrano petje Hrušiških fantov je navdušilo poslušalce z osmimi manj znanimi ljudskimi pesmimi. Plesalci naše mlajše skupine so v spletu zaplesali tolminske plese, starejša skupina pa splet plesov Zgornjega Posočja. Tri pesmi je zapela naša pevska skupina in izkazalo se je, da ljudsko petje brez intonacije ni tako enostavno! Dramska skupina je z novim skečem Miš u hiš pošteno nasmejala vse v dvorani.
Posebno presenečenje smo pripravili našemu mentorju Borisu, ki mu je predsednik ZKD Tolmin Erik Vrčon podelil posebno priznanje – zlato medaljo Zveze kulturnih društev Slovenije s priznanjem ob 30-letnici delovanja na področju folklorne dejavnosti na Tolminskem. Močno smo razveselili tudi snemalca Marjana Černigoja. Posnel je vse prireditve Naši ta stari pravjo tako ter vsa naša pomembnejša gostovanja, za kar smo mu podelili posebno zahvalo društva. Prireditev se je končala veselo – s skupnim plesom špicpolko.
Najlepše se zahvaljujemo Špeli Mrak za odlično povezovanje prireditve ter vsem donatorjem, ki podpirajo našo dejavnost. Hvala tudi obiskovalcem za obisk in prostovoljne prispevke!

Fotografije: Tomaž Kenda in Miran Klinkon

Podrobnosti

Datum:
05.10.2019
Čas:
20:00 - 22:00
Kategorije:
Dramski nastopi, Pevski nastopi, Plesni nastopi

Prizorišče

Tolmin – Kinogledališče
Mestni trg 5
Tolmin,
+ Google Map