Plesna skupina FS Razor ob jezeru na Mostu na Soči
Mlajša skupina FS Razor
Ljudski plesi so osrednja dejavnost skupine. Začelo se je s plesi, ki so jih poznali starejši domačini v Tolminskih Ravnah. Postopoma se je število plesov večalo. Tolminskim plesom smo dodajali plese iz širše okolice pa tudi iz drugih slovenskih pokrajin. Povezali smo jih v osem spletov. Posamezen splet vsebuje pet do sedem plesov. Večino jih plešemo v paru, nekaj je skupinskih. Skupno plešemo preko petdeset plesov.
Plesa pa ni brez godcev. Osnovno godčevsko skupino sestavljajo harmonika, violina, bajs in občasno klarinet.
Trenutno pleše štirinajst parov plesalcev. Deset parov je “starejših”, to je tistih, ki plešejo več kot pet let. Štirje pari pa so člani nastajajoče mlajše skupine, ustanovljene 2016. Močno se namreč trudimo pomladiti naše vrste, saj je v tem prihodnost celotne skupine.
Ob tem prijazno vabimo vse, ki radi plešete, pojete, godete ali igrate, da se kak četrtek sprehodite mimo Tornijeve dvorane na Rutarjevi 6 v Tolminu, kjer imamo ob 20. uri vaje. Vstopite in si oglejte, kako se pleše “po starem”.


Videoposnetki

Prihodnji nastopi plesne skupine

Planina Razor

Tradicionalno srečanje planincev na planini Razor.

Preberite več »

Tolmin

Kongres lovske organizacije "Silberner Bruch" v hotelu Dvorec. Organizacija, ustanovljena sredi petdesetih let prejšnjega stoletja, združuje lovce iz Avstrije, Švice, Nemčije, Francije in Lihtenštajna.

Preberite več »