Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 5 fotografij.

3 tedni 1 dan nazaj

Dnevi evropske kulturne dediščine 2021. Varstveno delovni center Tolmin je organiziral prireditev Odprta kuhinja - "Tminci radi dobro jemo". V kulturnem programu so nastopili tudi pevci Folklorne skupine Razor.

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 4 fotografij.

3 tedni 2 dni nazaj

Pevska skupina Folklorne skupine Razor je 1. oktobra 2021 zapela na Festivalu za 3. življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 9 fotografij.

1 mesec 2 tedni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 5 fotografij.

3 meseci 4 tedni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodana nova fotografija.

8 meseci 3 dni nazaj

V kulturno verskem listu Dom objavljamo članek o 35 letih delovanja Folklorne skupine Razor. Vse, ki radi plešete, pojete, igrate, potujete in cenite tradicijo naših prednikov vabimo, da se nam pridružite!

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 6 fotografij.

1 leto 1 mesec nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin

1 leto 2 meseca nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 6 fotografij.

1 leto 2 meseca nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin

1 leto 3 meseci nazaj

V soboto, 27.6. smo počastili spomin na Angelco Brešan. Svojci so nas povabili na spominsko mašo v cerkvi pri sv. Urhu in srečanje v Ladrah. Spomnili smo se vedre in vedno optimistične Angelce in hkrati zadirčne Pepe, ki je s svojim igralskim talentom razveseljevala ljudi več kot 25 let.

Folklorna skupina Razor Tolmin

1 leto 6 meseci nazaj

ANGELCA BREŠAN (1932 - 2020)

V zadnjih marčevskih dneh nas je pretresla novica o smrti dolgoletne prepoznavne članice Folklorne skupine Razor, naše Angelce. Od ustanovitve Folklorne skupine Razor leta 1985 do njene odločitve o prenehanju aktivnega delovanja v društvu leta 2011 je delovala kot igralka v dramski skupini. Imela je naravni igralski dar. Svoje vloge vaške klepetulje, pokroviteljske matere ali "izganjalke" bolezni je odigrala resno in prepričljivo. Njeni nastopi so bili izjemno zabavni, nasmejali smo se, čeprav smo isti prizor že mnogokrat videli. Gledalci so bili v dvomih, ali gre za skeč, ali za resnični prizor. To je razkril šele njen nasmeh ob koncu nastopa.
Angelca pa ni bila le izvrstna igralka. Mnoge skeče je tudi sama napisala. Zbrala je veliko gradiva o navadah, običajih, vražah in prepričanjih svojih prednikov. Za svoje delo - ohranjanje ljudskega izročila - je leta 2006 prejela občinsko priznanje.
Članice in člani Folklorne skupine Razor jo bomo ohranili v lepem spominu.