Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 5 fotografij.

3 tedni 5 dni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodana nova fotografija.

5 meseci 1 dan nazaj

V kulturno verskem listu Dom objavljamo članek o 35 letih delovanja Folklorne skupine Razor. Vse, ki radi plešete, pojete, igrate, potujete in cenite tradicijo naših prednikov vabimo, da se nam pridružite!

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 6 fotografij.

10 meseci 4 tedni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin

11 meseci 6 dni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 6 fotografij.

11 meseci 6 dni nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin

1 leto 2 tedni nazaj

V soboto, 27.6. smo počastili spomin na Angelco Brešan. Svojci so nas povabili na spominsko mašo v cerkvi pri sv. Urhu in srečanje v Ladrah. Spomnili smo se vedre in vedno optimistične Angelce in hkrati zadirčne Pepe, ki je s svojim igralskim talentom razveseljevala ljudi več kot 25 let.

Folklorna skupina Razor Tolmin

1 leto 3 meseci nazaj

ANGELCA BREŠAN (1932 - 2020)

V zadnjih marčevskih dneh nas je pretresla novica o smrti dolgoletne prepoznavne članice Folklorne skupine Razor, naše Angelce. Od ustanovitve Folklorne skupine Razor leta 1985 do njene odločitve o prenehanju aktivnega delovanja v društvu leta 2011 je delovala kot igralka v dramski skupini. Imela je naravni igralski dar. Svoje vloge vaške klepetulje, pokroviteljske matere ali "izganjalke" bolezni je odigrala resno in prepričljivo. Njeni nastopi so bili izjemno zabavni, nasmejali smo se, čeprav smo isti prizor že mnogokrat videli. Gledalci so bili v dvomih, ali gre za skeč, ali za resnični prizor. To je razkril šele njen nasmeh ob koncu nastopa.
Angelca pa ni bila le izvrstna igralka. Mnoge skeče je tudi sama napisala. Zbrala je veliko gradiva o navadah, običajih, vražah in prepričanjih svojih prednikov. Za svoje delo - ohranjanje ljudskega izročila - je leta 2006 prejela občinsko priznanje.
Članice in člani Folklorne skupine Razor jo bomo ohranili v lepem spominu.

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 6 fotografij.

1 leto 6 meseci nazaj

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 7 fotografij.

1 leto 9 meseci nazaj

29. Dneve evropske kulturne dediščine in 7. Teden kulturne dediščine smo v Tolminu počastili 9. oktobra 2019 s prireditvijo na Trgu 1. maja. Sodelovali so: VDC Tolmin, Tolminski muzej, vrtec Ilke Devetak Bignami in Folklorna skupina Razor s plesalci in članom dramske skupine Ludvikom, ki je najmlajše zabaval s pastirskimi igrami. Iskrena hvala harmonikarju Miru Rijavcu iz Folklorne skupine Kal nad Kanalom za sodelovanje.

Folklorna skupina Razor Tolmin dodano 5 fotografij.

1 leto 9 meseci nazaj